Ο προβληματικός όρος "ναρκωτικά"

Από την wikipedia:

Ο όρος ναρκωτικό πιστεύεται ότι προήλθε από τον Γαληνό για να περιγράψει τις δραστικές ουσίες οι οποίες, όταν λαμβάνονται από τον άνθρωπο, μουδιάζουν ή νεκρώνουν το σώμα, προκαλώντας απώλεια αισθήσεων ή παράλυση. Ο όρος νάρκωση χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Ιπποκράτη για τη διαδικασία ή την κατάσταση της έλλειψης αισθήσεων.

Χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξουμε στον Γαληνό, καθώς η γλώσσα μας έχει μια φυσική συνέχεια, ετυμολογικά ο όρος "ναρκωτικό" μπορεί να περιγράψει συγκεκριμένες κατηγορίες ψυχοδραστικών ουσιών, όπως πχ τα οποιοειδή.

Το να χρησιμοποιούμε τον όρο "ναρκωτικό" για να περιγράψουμε οποιαδήποτε ψυχοδραστική ουσία, από αμφεταμίνες και κοκαΐνη μέχρι κάνναβη και ψυχεδελικά είναι ένα άδικο "τσουβάλιασμα" που το μονο που καταφέρνει είναι να εγείρει αντανακλαστικά φόβου και άρνησης από όσους δεν έχουν την ανάλογη παιδεία.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε τη χρήση του όρου "ψυχοδραστική ουσία" καθώς δεν φέρει το ίδιο αρνητικό φορτίο με τη λέξη "ναρκωτικό" και είναι και πιο ακριβής περιγραφικά.