Γιάννης Τακούσης

Γιάννης Τακούσης

Co-founder, Operations Director

Ο Γιάννης είναι συνιδρυτής και συνηγείται της Ελληνικής Εταιρείας Ενθεογενών και τελεί ως επιχειρησιακός διευθυντής της. Ίδρυσε την εταιρεία το 2021 με την ονομασία "Μια Νέα Ελευσίνα - Ελληνική Ψυχεδελική Κοινότητα", τιμώντας την παράδοση των Ελευσινίων μυστηρίων και σκεπτόμενος ότι αν είναι μια "κοινότητα", άνθρωποι με παρόμοιο όραμα και ενδιαφέροντα μπορεί να την βρουν και να συρρεύσουν σε αυτήν προκειμένου να συνεργαστούν για ένα κοινό όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2023, το όραμα αυτό άρχισε να υλοποιείται όταν μέσα σε δύο εβδομάδες, μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το εγχείρημα αυτό. Δεδομένου ότι το "New Eleusis" θα μπορούσε να συγχέεται με μια ψυχεδελική φαρμακευτική εταιρεία με ίδιο όνομα, υιοθετήσαμε το όνομα που είχε χρησιμοποήσει η Ελεάνα, Κυκεών.

Οι σπουδές και η καριέρα του Γιάννη είναι στον τομέα της πληροφορικής, ωστόσο ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τις μη-κανονικές συνειδησιακές καταστάσεις γενικά, και για τα ψυχεδελικά ειδικότερα. Το ενδιαφέρον για τα ψυχεδελικά παγιώθηκε όταν θεραπεύτηκε(*) χωρίς προηγούμενη γνώση ή πρόθεση από την κατάθλιψη που αντιμετώπιζε επί δέκα και πλέον χρόνια χρησιμοποιώντας ψιλοκυβίνη, και βρήκε άλλες πτυχές θεραπείας με διάφορα φυτικά φάρμακα και συνθετικά ενθεογόνα. Από τότε έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύει το κοινό και να σπάει το στίγμα της χρήσης ουσιών, καθώς και να συμβάλλει στο παγκόσμιο κίνημα των ψυχεδελικών επιστιμών με κάθε δυνατό τρόπο.

Το όραμα του Γιάννη είναι ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση από ένα τεράστιο μυκηλιακό δίκτυο ένθερμων εθελοντών από διάφορες κοινωνικές ομάδες, η Ελληνική Εταιρεία Ενθεογενών θα φέρει θετικές αλλαγές στο νομικό, πολιτιστικό και ψυχικό τοπίο της Ελλάδας και θα αναβιώσει τις χαμένες μυστικιστικές μας παραδόσεις, αναδεικνύοντας 'μια νέα Ελευσίνα'.

(*) με μια πολυετή και δύσκολη διαδικασία ενσωμάτωσης των εμπειριών που περιελάμβανε ψυχοθεραπεία