Γιάννης Τακούσης

Co-founder, Operations Director
Γιάννης Τακούσης

Ο Γιάννης είναι συνιδρυτής και συνηγείται της Ελληνικής Εταιρείας Ενθεογόνων και τελεί ως επιχειρησιακός διευθυντής της. Ίδρυσε την εταιρεία το 2021 με την ονομασία "Μια Νέα Ελευσίνα - Ελληνική Ψυχεδελική Κοινότητα", τιμώντας την παράδοση των Ελευσινίων μυστηρίων και σκεπτόμενος ότι αν είναι μια "κοινότητα", άνθρωποι με παρόμοιο όραμα και ενδιαφέροντα μπορεί να την βρουν και να συρρεύσουν σε αυτήν προκειμένου να συνεργαστούν για ένα κοινό όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2023, το όραμα αυτό άρχισε να υλοποιείται όταν μέσα σε δύο εβδομάδες, μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το εγχείρημα αυτό. Δεδομένου ότι το "New Eleusis" θα μπορούσε να συγχέεται με μια ψυχεδελική φαρμακευτική εταιρεία με ίδιο όνομα, υιοθετήσαμε το όνομα που είχε χρησιμοποήσει η Ελεάνα, Κυκεών.

Οι σπουδές και η καριέρα του Γιάννη είναι στον τομέα της πληροφορικής, ωστόσο ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τις μη-κανονικές συνειδησιακές καταστάσεις γενικά, και για τα ψυχεδελικά ειδικότερα. Το ενδιαφέρον για τα ψυχεδελικά παγιώθηκε όταν έμαθε για τις επιδράσεις της ψιλοκυβίνης στην κατάθλιψη που αντιμετώπιζε επί δέκα και πλέον χρόνια, και βρήκε άλλες πτυχές θεραπείας με διάφορα φυτικά φάρμακα, ενδοσκόπηση, κλπ.. Από τότε έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύει το κοινό και να σπάει το στίγμα, καθώς και να συμβάλλει στο παγκόσμιο κίνημα των ψυχεδελικών επιστημών με κάθε δυνατό τρόπο.

Το όραμα του Γιάννη είναι ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση από ένα τεράστιο μυκηλιακό δίκτυο ένθερμων εθελοντών από διάφορες κοινωνικές ομάδες, η Ελληνική Εταιρεία Ενθεογόνων θα φέρει θετικές αλλαγές στο νομικό, πολιτιστικό και ψυχικό τοπίο της Ελλάδας και θα αναβιώσει τις χαμένες μυστικιστικές μας παραδόσεις, αναδεικνύοντας 'μια νέα Ελευσίνα'.