Ιωάννα Άρτεμις Βαμβακοπούλου

Scientific Advisor
Ioanna

Η Ιωάννα Άρτεμις Βαμβακοπούλου είναι διδακτορική φοιτήτρια νευροψυχοφαρμακολογίας στο Imperial College του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε το πτυχίο της στις Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και το μεταπτυχιακό της στη Μεταφραστική Νευροεπιστήμη στο Imperial College του Λονδίνου, με έμφαση στην επεξεργασία αρνητικών συναισθημάτων και τους υποδοχείς της ντοπαμίνης D3R στην εξάρτηση από την κοκαΐνη και το αλκοόλ. Η ενασχόλησή της με τον τομέα της έρευνας του εθισμού ξεκίνησε με την πρώτη της κλινική ερευνητική πρακτική άσκηση στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, διερευνώντας τη δημιουργία συνηθειών σε χρόνιους χρήστες κάνναβης και αλκοόλ. Μετά το μεταπτυχιακό της δίπλωμα, συνέχισε την κλινική της έρευνα με άτομα εξαρτημένα από οπιοειδή που συντηρούνταν με μεθαδόνη. Μετά την εργασία της στον τομέα του εθισμού, η Ιωάννα σχεδίασε και διεξήγαγε μια έρευνα για μια νέα προσέγγιση γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας για νέους που αυτοτραυματίζονται, η οποία την οδήγησε στο διδακτορικό της που διερευνά την ψυχεδελικά υποβοηθούμενη θεραπεία για νέους που αυτοτραυματίζονται.

Η Ιωάννα υποστηρίζει ένθερμα την ψυχική υγεία, την μείωση της βλάβης και την χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, όπως τα ψυχεδελικά, στην έρευνα και τη θεραπεία των ψυχιατρικών διαταραχών. Η Ιωάννα όσο φοιτούσε στο Μπρίστολ, άρχισε να εργάζεται εθελοντικά στον φοιτητικό τομέα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Drug Science, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, για να εκπαιδεύσει το κοινό στη μείωση βλάβης από τις ψυχοδραστικές ουσίες και να παρέχει στους φοιτητές μια προοδευτική, τεκμηριωμένη προσέγγιση πάνω σε νέες θεραπευτικές ουσίες, όπως τα ψυχεδελικά φάρμακα που βοηθούν στη θεραπεία ψυχιατρικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η ανορεξία και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Ως επιστημονική σύμβουλος και υπεύθυνη έρευνας και εκπαίδευσης, η Ιωάννα θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία της στην κλινική έρευνα και την επιστημονική διάδοση στο κοινό για να βοηθήσει στην εκπαίδευση της ελληνικής κοινότητας σχετικά με τις ψυχεδελικές ουσίες, τη μείωση της βλάβης και τη χρήση τους στη θεραπεία, παρέχοντας έναν ασφαλή χώρο για όλους να μάθουν, να μοιραστούν και να ενσωματώσουν τις εμπειρίες τους.