Ελεάνα Μπασκούτα

Co-founder, Executive Director
Ελεάνα Μπασκούτα

Η Ελεάνα Μπασκούτα είναι συνιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια της Ελληνικής Εταιρείας Ενθεογενών. Σήμερα, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ως Διευθύντρια Μεγάλων Δωρεών στο California Institute of Integral Studies, συνηγείται επίσης της Ελληνικής Εταιρείας Ενθεογενών με αποστολή να αποστιγματίσει τα ψυχεδελικά και να προωθήσει τις ιατρικές και θεραπευτικές εφαρμογές τους. Η Ελεάνα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στα Αναπτυξιακά Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις στη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, κατέχει επίσης πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και πτυχίο Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τη διπλωματική της εργασία με θέμα τη χρήση της ayahuasca και των σαμανικών icaros στις φυλές Shuar και Achuar του Εκουαδόρ. Αυτός ο διεπιστημονικός συνδυασμός σπουδών την εξοπλίζει με μια ολιστική κατανόηση των διασταυρώσεων μεταξύ πολιτισμού, ψυχικής υγείας και ψυχεδελικών ουσιών.

Η καριέρα της Ελεανας καλύπτει πολλούς τομείς με πληθώρα εμπειριών στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και συνεργασιών. Έχει καταλάβει σημαντικές θέσεις σε αξιόλογους οργανισμούς όπως το Ινστιτούτο Chacruna for Psychedelic Plant Medicines, το Survival International, το DAI, το Concordia Summit, το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ), το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, η European Profiles S.A., μεταξύ άλλων. Επιπλέον, κατεχει πτυχιο κλασικού πιανου και έχει εμπειρία ως εκπαιδευτικός εθνομουσικολογίας και δάσκαλος πιάνου. Κάθε ρόλος της ενίσχυσε τις δεξιότητές της στη στρατηγική συγκέντρωση κεφαλαίων και στην καλλιέργεια σημαντικών σχέσεων με ένα ευρύ δίκτυο δωρητών και ενδιαφερομένων.

Ως Εκτελεστική Διευθύντρια της Ελληνικής Εταιρείας Ενθεογενών, η Ελεάνα αξιοποιεί την πολύπλευρη τεχνογνωσία της για να προωθήσει την αποστολή του οργανισμού, ευθυγραμμίζοντας τα προγράμματά του με τις τρέχουσες ανάγκες έρευνας και πολιτικής και εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του.